Nooit meer koude voeten?

Het is bijna niet voor te stellen. Nooit meer koude voeten in huis. Dat kan dankzij vloerverwarming van Flevisteen.

Vloerverwarming

Zij die al vloerverwarming hebben, weten als geen ander hoe lekker het is om bij koud – en regenachtig weer thuis te komen, de schoenen uit te trekken en op de sokken door het huis te lopen, terwijl de voeten snel weer lekker warm worden. Een tweede voordeel van vloerverwarming is dat het energieverbruik zal dalen. Koude voeten en van de vloer optrekkende koude zorgt er voor dat de kamertemperatuur hoger wordt ingesteld. Daarmee wordt de van de vloer opstijgende kou overigens niet tegen gehouden. Een paar voordelen van vloerverwarming op een rij. 1. U heeft geen radiatoren meer nodig, waardoor de ruimte een ander gezicht krijgt. 2. De vloerverwarming zorgt er voor dat de hele ruimte lekker warm wordt en niet alleen de plekjes rondom of in de buurt van de radiatoren. 3. U kunt er ook voor kiezen om de vloerverwarming te combineren met een paar design radiatoren, waardoor het totaal pakket voor een optimale verwarming zorgt en er prachtig uit ziet. 4. De temperatuur in huis is constant en steeds behaaglijk.

Materiaal

Bij vloerverwarming is het materiaal dat gebruikt wordt van belang. Vaak wordt ze in keukens en badkamers onder de tegels gelegd. Maar natuurlijk is het ook mogelijk een woonkamer en de slaapkamers te voorzien van een warme vloer. Zo zorgt een keramische vloer er voor dat de warmte optimaal verspreid wordt en dat er heel weinig verlies van warmte is, waardoor er energie bespaard kan worden. De keramische vloer ziet er daarnaast voortreffelijk uit, is in verschillende kleurstellingen verkrijgbaar en draagt bij aan een prachtige woonruimte. Op die manier slaat u twee vliegen in een klap.

Comfort, zonder problemen

De keramische vloer krast niet, slijt niet, is makkelijk te onderhouden en ziet er gewoonweg stralend uit. Hij kan als een geheel over de hele verdieping gelegd worden, waardoor u ook geen drempels meer heeft. Hierdoor kan de vloerverwarming eveneens over de gehele verdieping gelegd worden en kunt u in principe op blote voeten door het hele huis lopen. Hout en beton houden een deel van de warmte vast, waardoor de vloerverwarming harder moet werken. Bij een keramische vloer geldt dat deze de warmte gewoon door laat, zodat de verwarming op een lagere stand een prima rendement levert. De energie die u voor het verwarmen van uw huis gebruikt, gaat grotendeels via de zolder en de vloeren verloren. Dat houdt automatisch op op het moment dat de warmte via de vloer geleverd wordt. Vanaf dan bespaart u volgens experts zo’n 15% aan energie. Daarmee levert de keramische vloer bij een doorsnee gezin, dat circa 2000 m3 gas per jaar gebruikt, een besparing van zo’n 300 m3 op ofwel circa 170€ per jaar.

Investeren

Als er al een periode is waarin investeren in uw huis loont, dan is dat nu wel het geval. De uiterst lage rente biedt u de kans om uw huis een flinke opknapbeurt te geven. Eventuele isolatiesubsidies van de overheid kunnen u mogelijk helpen om extra maatregelen te nemen. Aarzel niet om informatie te vragen. Op die manier wordt niet alleen de woning opgewaardeerd, maar gaat met name uw wooncomfort er op vooruit. Vloerverwarming draagt bij aan dat comfort, aan een beter milieu, aan verlaging van de energielasten en, laten we dat vooral niet vergeten, aan een gelukkige partner. Is uw keramische vloer, voorzien van vloerverwarming, klaar dan zal zij nooit meer met koude voeten in bed hoeven stappen. Vloerverwarming is een investering, die zichzelf altijd terugbetaalt. Letterlijk!