Altijd een groen gazon met een automatische sproei installatie

Nu het weer zomer wordt kan er weer aan de tuin worden gewerkt want je wilt graag dat de tuin er mooi bij ligt. Maar deze zomer kan het anders. Het is nu namelijk de tijd om automatische sproei installaties aan te schaffen.

Altijd groen gras? Overweeg dan ook kunstgras

Veel mensen genieten graag van een mooi groen gazon. Een grasmat mooi en netjes houden is best een klus. Wanneer je niet zulke groene vingers hebt dan kan je ook kiezen voor kunstgras kopen. Er zijn allerlei soorten kunstgras waar je uit kunt kiezen. Van een klein stukje voor op het balkon tot een hoogwaardige mat voor in de achtertuin. Het belangrijkste voordeel is dat je het hele jaar door mooi groen gras hebt en dat je er nauwelijks tot geen onderhoud aan hebt. Op de lange termijn is het vaak ook voordeliger dan een natuurlijke mat. Tegenwoordig zijn de kunst matten zacht en dus ook heel geschikt als speelveld.

De voordelen van een sproei installatie

Met een automatische sproei installatie hoef je nergens meer naar om te kijken. Afhankelijk van de begroeiing, de ruimte en de planten in de tuin zijn er een aantal manier om van een dergelijke installatie gebruik te maken. Vervolgens kan er gesproeid worden op een manier die handmatig is te regelen maar ook op een volledige automatische manier.

Er zijn verschillende soorten sproeiers. De pop-up sproeiers bieden misschien wel de meeste voordelen. Het grootste voordeel is dat u zich geen zorgen hoeft te maken met grasmaaien. De sproeiers komen namelijk omhoog als ze worden aangezet en zakken weer in het gazon, grasveld of sportveld wanneer ze klaar zijn met sproeien. Zo kan er vervolgens gras gemaaid worden zonder problemen.

Soorten waterpompen

Daarnaast zijn er ook waterpompen te verkrijgen. Onder andere bronpompen en centrifugaal pompen. Voor elke situatie wordt een specifieke waterpomp berekend. Zo kan de tuin besproeid worden met waterpompen vanuit een sloot, een put of een vijver.

Automatische sproei installatie

Tenslotte kan er nog gekozen worden voor een automatische sproei installatie. Die kan al het werk voor je uit handen nemen. De beregeningscomputer communiceert met de pomp en de elektrische kleppen die elk een zone met sproeiers aanstuurt. Zo kan je zelf eenvoudig bepalen welke zone er besproeid moet worden.