Specialist in het schuren van vloeren

Een houten vloer behoort tot één van de populairste vloeren. Een echte massief houten vloer heeft een natuurlijke en warme uitstraling en is daarnaast erg duurzaam in deze over ons stellen wij van Schuur Expert, een professioneel en ervaren allround parketteur, ons aan u voor. Schuur Expert staat bekend als een ervaren parket restaurateur en gedreven parketlegger. De parketteurs van Schuur Expert zijn vooral actief is in de provincies Noord-HollandUtrechtZuid-Holland, Amersfoort en Flevoland. Ons belangrijkste werkterrein is het schuren en renoveren van bestaande parketvloeren, maar ook kunt u ons inzetten voor het leggen van nieuw aangekochte parketvloeren. Het enthousiaste team van Schuur Expert bestaat uit acht professionele en gecertificeerde parketteurs. Ons bedrijf Schuur Expert kan bogen op ruim 25 jaar ervaring in de wereld van parket renovatie. Naast deze ruime ervaring schoolt ons team zich voortdurend bij en is daardoor op de hoogte van de nieuwste technieken en apparatuur op het gebied van parket renovatie

Uw parket vloer schuren bij Schuur Expert

Ziet uw houten vloer er versleten uit en zit hij vol met krassen? Uw houten vloer laten schuren en lakken is dan een goed idee. U zult versteld staan van het resultaat! Als parketschuurspecialist heeft Schuur Expert al ruim 25 jaar ervaring in het schuren en behandelen van houten vloeren. Onze ervaren parketteurs gaan voor u aan de slag en zorgen ervoor dat uw vloer er weer als nieuw uitziet. Zo wordt de parket vloer schuren een eenvoudige klus! Bent u benieuwd naar ons uitgebreide assortiment? Ontdek ons veelzijdige aanbod op deze website.

Parket schuren en oliën

Het gebruik van olie voor parketvloeren is een authentieke methode van onderhoud. Kiest u parket schuren en oliën dan krijgt uw vloer een heel natuurlijke look. Wij gebruiken voor uw vloer een hoge kwaliteit vloerolie afgestemd op uw specifieke houtsoort en smaak. Het voordeel van het gebruik van olie als coating is dat de olie in de vloer trekt en zodoende de nerven beschermen tegen vuil of vloeistof. Bij Parket schuren Almere hebben we olie beschikbaar in verschillende tinten en kiest u voor parket schuren en oliën dan biedt één laag olie voldoende afwerking. Olie heeft als voordeel het gemakkelijk kunnen bijwerken van (plaatselijke) vlekken of verkleuringen en de natuurlijke look. Nadelen van olie als afwerking zijn het makkelijk ontstaan van (nieuwe)vlekken als u niet regelmatig de vloer schoonmaakt. Onze experts kunnen u alles vertellen over het onderhoud van geoliede vloeren. Heeft u een lekkage dan kunt u contact opnemen met onze parter Loodgieter Almere, alvorens u ons inschakelt.

Parket schuren en lakken

Het lakken van parketvloeren is de meest gebruikte methode wereldwijd en behoort uiteraard ook tot onze expertise. Door het aanbrengen van meerdere dunne lagen kwaliteit lak en deze gelijkmatig te verspreiden creëren wij een zogenoemd pantser effect. Om de beschermende werking van de lak optimaal te benutten zorgen we ervoor dat iedere aangebrachte laag vloer-lak eerst goed uithardt voordat we de volgende laag aanbrengen. Bij parket schuren en lakken kunt u dus rekenen op een echte solide bescherming. Uw parket is na onze vakkundige behandeling dan ook waterdicht, glanzend en helemaal egaal. Bent u niet echt een liefhebber van hoogglans? Dan kunt u ook kiezen voor een speciale matte vloer-lak. Wij bevelen aan om na parket schuren en lakken alle schuivende meubels en vooral stoelen te voorzien van beschermende viltjes. Hiermee voorkomt u krasjes op uw nieuwe lak. Voor het gemak van onze klanten hebben wij altijd passende viltjes in voorraad.

Parket vloeren leggen doen we graag voor u met uiterste zorg.

Schuur Expert helpt u graag met het leggen van parket en houten vloeren, of u nu de keuze maakt om dit in een visgraat te leggen of in blokpatroon, onze experts kunnen het allemaal. In dit onderdeel leggen wij je precies uit waar je allemaal aan moet denken en rekening mee moet houden. Onafhankelijk van waar je je parket koopt kun je extra informatie vragen aan onze experts over waar je rekening mee moet houden zodat je nooit voor verrassingen komt te staan. Wij komen graag bij u langs voor vrijblijvend advies op maat. 

Soorten ondergrond voor parket vloeren leggen

Bij een parket vloer leggen kun je te maken krijgen met een betonnen ondergrond of een houten ondergrond. Onze experts zullen bij de betonnen ondergrond eerst alle loszittende delen verwijderen, uitsteeksels of oneffenheden van de vloer maken we helemaal vlak. Alle gaten zullen worden opgevuld met mortel en bij grote beschadigen of een niet egale vloer is het beste om de vloer te laten egaliseren.

Bij een houten ondergrond verwijderen we als eerste de spijkers en schroeven. Heb je te maken met loszittende planken dan dienen we deze vast te zetten. Alle oneffenheden van de grond zullen we wegschuren of schaven. Heeft de vloer heel veel oneffenheden dan wordt aangeraden de vloer uit te vlakken d.m.v. 12 mm spaanplaten er op te leggen. De platen zullen wij diagonaal of in halfsteens verband plaatsen. Bij de wanden zullen we een afstand houden van 10 mm. Klosjes gebruiken we als middel voor de juiste afstand. Als laatste zullen we de spaanplaten moeten worden vast geschroefd met spaanplaat schroeven. Schroeven zullen we iets laten verzinken in de spaanplaat zodat we beschadigingen voorkomen. Als alle spaanplaten eenmaal vastliggen kunnen we de klosjes weer verwijderen.

Parket vloer leggen kan op 2 manieren

Parket kunnen we op de volgende 2 manieren voor je leggen. Vast leggen of zwevend leggen.

  • Vast leggen wil zeggen dat de parketvloer meteen wordt verlijmd of genageld op de spaanplaat of beton ondergrond.
  • Bij zwevend leggen, leggen we de parketvloer los op de ondervloer. Voordeel aan vast leggen is dat de kans op naden vergeleken met zwevend praktisch niets is.

Het word aangeraden om verschillende pakken parket door elkaar te gebruiken. Parket is een natuurproduct en daarom zijn niet alle delen precies hetzelfde. Hierdoor zullen we vreemde patronen in uw vloer voorkomen.

Voordat wij zullen leggen, leggen we de vloerplanken eerst uit om een zo natuurlijk mogelijk en ogend beeld te creëren van de vloer. Zo kunnen we spelen met kleurverschillen die in de parketvloer zitten. Bij ruimtes breder of langer dan 4 meter zullen we halverwege een uitzettingsvoeg gebruiken. Als de vloer wordt vast verlijmd op spaanplaten is een ondervloer niet nodig. Dit wordt vooral gedaan bij vloerdelen van massief hout. De combinatie van hout en lijm voorziet de vloer van zowel een warmte-isolatie als geluidsisolatie. Bij zwevend leggen moet er wel een ondervloer gebruikt worden.

Waar we ook rekening mee moeten houden is de legrichting van de parketvloer omdat die invloed heeft op de ruimte. De parketvloer moet altijd haaks op de ondervloer liggen. Als u de parketvloer in de breedte legt van de ruimte lijkt daardoor de ruimte optisch breder en qua lengte smaller. Legt u het parket in de lengte dan wordt de ruimte juist optisch langer en smaller qua breedte. Je zou de parketvloer ook in een diagonale richting kunnen leggen waardoor de ruimte groter wordt. Nadelig hieraan is dat u meer parketvloer nodig heeft voor dezelfde vloer.